5 steg för ett lyckat digitalt event!

Phone and laptop

Många av våra kunder har frågor kring hur de ska tänka när de skapar sina digitala event. Här har vi samlat några av de viktigaste delarna!


1. Målsättning -Vad vill jag uppnå med eventet?

Oavsett om ditt event är fysiskt eller digitalt så är det viktigt att du har en tydlig målbild och syfte.

Vad vill du uppnå genom ditt event, varför arrangerar du det är viktiga frågor att svara på. 

Handlar det om att stärka medvetenheten om ditt varumärke, få fler leads eller öka försäljningen av dina produkter eller tjänster?

Ta hjälp av ett proffs för att konkretisera realistiska målbilder och en plan för att nå dit! 

2. Nyckelingredienser i eventet

Som ett traditionellt evenemang behöver du ha tydliggjort nyckelingredienserna i ditt event. Vilka personer ska ingå i projektgruppen, huvudtalare och övriga programpunkter.

Här passar det också bra att fördela ansvarsuppgifterna inom gruppen.

3. Budget 

För att du ska kunna leverera det event som du i förra steget planerade krävs att det finns en rimlig budget som matchar önskemålen.

I ett välplanerat event ska det inte behöva dyka upp några oväntade större kostnadsposter, därför är det viktigt att få ner i kalkylen alla delar av eventet- Det kan bland annat vara personal före, under och efter, marknadsföring så att ni kan nå er målgrupp, tekniska lösningar och plattformar
 

4. Kommunikations- och masterplan

När du nu har koll på kostnader och era önskemål för eventet är det dags att göra en masterplan. Genom att tydliggöra alla delar av eventet säkerställer du att allt blir gjort och du kan lätt se vilka delar som kommer att vara mer tidskrävande och kan planera in tid för dessa. Här ska allt från marknadsföring, införsäljning och inbjudan, till talarnas teknikönskemål och transport av paneldeltagare finnas med. 

Det är också här som du skapar ditt detaljerade körschema för eventet.

5. Uppföljning

Planeringen inför eventet är viktigt, själva eventet är grundpelaren men - efteråt är ju faktiskt då du skördar frukten av allt hårt jobb!

Med ett digitalt event har du en enorm mängd intressant data, dra nytta av den här formen av möten. Följ upp dina varma leads, skicka relevanta undersökningar och bygg långsiktiga relationer med dina besökare!

Hör av dig om du vill diskutera hur ditt digitala event ska bli eller om du vill prata med oss om bästa sättet för just dig att nå ut med dina budskap!